Mijn naam is Menno Netten. Ik woon samen met mijn vrouw en onze dochters in Utrecht. Een groot deel van mijn vrije tijd besteed ik aan mijn gezin, squash, lezen, reizen en muziek (ik speel piano, basgitaar en drums). Wat mij als persoon kenmerkt, is mijn enorme interesse in hoe mensen denken en welke invloed dit heeft op hun gedrag en gevoel.

Ik ben me sinds 2003 gaan verdiepen, opleiden en ontwikkelen in cognitieve gedragstherapie en stresscounseling. Hierdoor kwam ik onder meer in aanraking met de Rationeel-Emotieve Therapie (RET), waarvan de Amerikaanse psychotherapeut Albert Ellis de grondlegger is. Door het vele jaren intensief toepassen van de RET heb ik ervaren dat deze therapievorm zeer geschikt is voor het aanpakken van stress- en spanningsklachten.

Met de oprichting van Waarom Coaching heb ik mijn doel gerealiseerd om eigenaar te zijn van een eigen coachingspraktijk. Mijn klanten ervaren mij als een toegankelijke, eerlijke en betrokken coach, die goed luistert en doeltreffend analyseert. Ik creëer een ongedwongen sfeer, waarin je de ruimte en het vertrouwen krijgt om vrijuit te spreken. Subtiele signalen in lichaamstaal en stemming ontgaan mij niet. Je hebt daarom niet altijd woorden nodig om mij te laten begrijpen wat er bij je speelt.
 

Zullen we kennismaken?

Foto Menno Netten

“Menno is snel in het ontdekken van je denkfouten. Die deelt hij niet gelijk, maar stelt dan vragen om je te helpen deze denkfouten zelf in te zien. Ik vind dat krachtig.”

Over Waarom Coaching

Waarom Coaching is op 21 april 2021 in Utrecht opgericht. In mijn praktijk staat het geven van goede persoonlijke aandacht centraal. Ik wil coaching vanuit een wetenschappelijke benadering concreet, toepasbaar en toegankelijk maken. Als coach sta ik voor professionaliteit en kwaliteit. Daarom ben ik aangesloten bij de NOBCO: de grootste beroepsorganisatie voor professionele coaching in Nederland.
 
 
   Missie
Wat ik doe, is mensen ondersteunen in de ontwikkeling naar een denkwijze, waarmee ze zelfstandig hun ongewenste negatieve emoties kunnen verminderen, oplossen en voorkomen.

   Visie
Hiermee wil ik bijdragen aan het creëren van een ontspannen, plezierig en tevreden leven voor zo veel mogelijk mensen, zodat er meer harmonie ontstaat in een samenleving die polariseert.

   Kernwaarden
Waarom Coaching is opgericht vanuit de kernwaarden Eerlijk, Oprecht, Betrokken en Concreet.

Over Waarom Coaching